Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleşen İş Dünyası İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantı, 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Erzincan’da karla bütünleşen Doğu Ekspresi masalsı görüntü oluşturdu Erzincan’da karla bütünleşen Doğu Ekspresi masalsı görüntü oluşturdu

Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun çalışanların ücretlerinin artırılması amacıyla gelir vergisi basamakları ve oranlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirttiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu'nun ayrıca, gençler ve kadınların iş gücüne katılımını artırmaya yönelik iki önemli protokol imzaladığını belirten Ilık, bu protokollerin işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

Başkan Ilık, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, çalışanların alacakları net ücretlerin artırılabilmesi için gelir vergisi basamakları ve oranlarıyla prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesi talebinde bulundu. Yaptığı konuşmasında gençlere ve kadınlara nitelik kazandırarak iş gücüne katılmalarını sağlayacak ve işletmelerin ihtiyaç duyacağı alanlarda yeterli mesleki beceriye sahip iş gücüne ulaşabilmelerine olanak verecek 2 protokol imzaladıklarını bildirdi. İş gücünün nitelik kazanması için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkanımız Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumunca (MYK) yetkilendirilen TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezinin 81 ilde sınav ve belgelendirme hizmetlerini sürdürdüğünü anlattı. Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler başta olmak üzere, 77 meslekte düzenledikleri sınavlar vasıtasıyla, 120 binden fazla çalışana mesleki yeterlilik belgesi verdiklerini söyledi. Mesleklerin belgeli hale gelmesine önemli katkı sağlayan MYK belge teşvikinin tekrar yürürlüğe konulması gerektiğini dile getirerek, aktif iş gücü programlarının kapasitesinin artırılması, koşullarının hafifletilmesi ve sürelerinin uzatılması gerektiğine dikkati çekti. İmzalanan Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) protokolü ile aktif iş gücü programları kapsamında işletmelerin ihtiyaç duyduğu iş gücü taleplerinin oda ve borsalarda toplanacağını, ihtiyaçlara uygun eğitim programlarının hazırlanacağını, programdan faydalanmak isteyen adayların bir araya getirilerek teorik eğitimlerin verileceğini, devamında da işbaşı eğitim programları kapsamında işletmelerde uygulamalı eğitime tabi tutularak istihdamlarının sağlanacağını ifade etti.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner