Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Başkanı Soner Ilık, Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavçev’in katılımıyla gerçekleştirilen “Dereköy Kara Hudut Kapısı Modernizasyonu ile TIR Trafiği’ne Açılması Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Toplantıya, Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Kırklareli Valisi Birol Ekici, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, T.C. Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve İyileştirme Bakanı Violeta Koritarova, Bulgaristan Turizm Bakanı Yevtim Miloshev, Bulgaristan Çevre ve Su Bakanı Petar Dimitrov, Bulgaristan Burgaz Valisi Prof. Maria Neykov ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Toplantıda, Dereköy Gümrük Kapısı'nın modernizasyonu ve TIR trafiğine açılması için hazırlanan taslak proje, katılımcılara görseller eşliğinde sunuldu. Bu projenin, ülkemizin Avrupa’ya açılan kapılarından biri olan Dereköy Gümrük Kapısı’nın ihracat kapasitesini artırması ve ticari geçişleri kolaylaştırması hedefleniyor.

Üsküp Yeşilleniyor Üsküp Yeşilleniyor

Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Dereköy Gümrük Kapımız ülkemizin Avrupa’ya açılan önemli kapıları arasında yer almakta olup, yolcu giriş ve çıkışları yoğun bir şekilde sürmektedir. Bunun yanında Ticaret Bakanlığımızın yürüttüğü proje ile ihracatın artırılması ve kolaylaştırılması adına Dereköy Gümrük Kapımızın TIR araçları ile ticari geçişlere açılması oldukça büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda düzenlenen “Dereköy Kara Hudut Kapısı Modernizasyonu ile TIR Trafiği’ne Açılması Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı”na; Bulgaristan Başbakanı Dimitar, Glavçev, Kırklareli Valisi Birol Ekici, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve İyileştirme Bakanı Violeta Koritarova, Bulgaristan Turizm Bakanı Yevtim Miloshev, Bulgaristan Çevre ve Su Bakanı Petar Dimitrov, Bulgaristan Burgaz Valisi Prof. Maria Neykov, Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Oğuzhan Şatıroğlu, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Mahmut Çakmak, Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, Dereköy Gümrük Müdürü Kubilay Tarhan ile il protokolümüz katıldı. Dereköy Gümrük Kapımızın hâlihazır karayolları bağlantısı ile çıkış noktası arasında kapıdan TIR araçları ile ticari geçişlere imkan sağlaması için planlanan taslak proje ile ilgili katılımcılara görseller eşliğinde sunum gerçekleştirildi.

Ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz için büyük bir önem arz eden bu projenin bilgilendirme sunumunun ardından ilimizin Coğrafi İşaretli Yerel Ürünleri’nden oluşan sepeti Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavçev’e takdim ettim” dedi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay