Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde düzenlenen ve Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov’ın başkanlık ettiği “Dereköy ve Malko Tırnovo Sınır Kapılarının Karşılıklı Modernizasyon Proje Toplantısı”na katıldı.

Toplantıya, Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Anna Natova, Ulaştırma Türleri’nin Stratejik Gelişimi Dairesi Baş Uzmanı Milen Minçev, Yol Altyapısı Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Yordan Vılçev, Yatırım Tasarımı ve Kamulaştırma İşlemleri Müdürü Müh. Plamena Paseva, Dışişleri Bakanlığı Baş Uzmanı Blagoy Petrov, Burgaz İl Gümrük Müdür Yardımcısı Krasimir Fuçedjiev, Malko Tırnovo Sınır Kapısı Gümrük Şefi Hristo İlev ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda, Dereköy ve Malko Tırnovo sınır kapılarının karşılıklı modernizasyonu ve bu süreçte izlenecek stratejiler tartışıldı. Başkan Soner Ilık, sınır kapılarının modernizasyonunun iki ülke arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Toplantının ardından Başkan Ilık, toplantıya başkanlık eden Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov’a Kırklareli’nin coğrafi işaretli ürünlerinden oluşan bir hediye paketi takdim etti. Başkan Ilık, sınır kapılarının karşılıklı modernizasyonu için gösterdiği olağanüstü çaba ve liderlikten dolayı Başkan Nikolov'u tebrik etti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner