Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katılımıyla düzenlenen “Avrupa ve Asya Zirvesi”ne katıldı. İstanbul’da gerçekleşen zirvede, 62 ülkeden 800’den fazla iş insanı yer aldı.

Zirvede, iklim değişikliğiyle mücadelede iş dünyasının sorumlulukları ve çözüm yolları üzerine yoğunlaşan oturumlar düzenlendi. Katılımcılar, ülkeler arası iş birliğinin iklim politikalarına uyum sürecini nasıl hızlandırabileceğini tartışırken, çevreye duyarlı iş modellerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konularında fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Ilık, zirveyle ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla "İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım" ana temasıyla İstanbul’da düzenlenen bu önemli etkinlikte, iklim değişikliğiyle mücadele ana gündem maddesi olarak ele alındı. Zirvede, iş dünyasının çevre ve iklim konularındaki sorumluluğunu artırmak ve ortak çözümler geliştirmek adına, ülkeler arası iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi ve iklim politikalarının küresel ölçekte uyumlaştırılması konuları görüşüldü” ifadelerini kullandı.

AEP Kapsamında Hizmet İçi Eğitim Verildi AEP Kapsamında Hizmet İçi Eğitim Verildi

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner