Trakya’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Trakya’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Kristal-İş Sendikası Trakya Şubesi, Genel Başkan Bilal Çetintaş'ın teşekkür mesajını üyeleriyle paylaştı. Mesajda, sendikal mücadelenin önemi ve sendikal faaliyetlerin geçmişten günümüze olan önemine vurgu yapıldı.

Mesajda, 1977 yılında başlayan sendikal faaliyetlerin, ülkenin içinde bulunduğu siyasi cendereden geçtiği dönemde hayati bir önem taşıdığı belirtildi. Emek-sermaye çekişmesinin alevlendiği, derin yoksulluk ve siyasi ayrışmanın yaşandığı bu dönemlerde işçilerin sendikalara olan ilgi ve ihtiyacının arttığı ifade edildi.

440465092 10232180472564520 8364789437776770719 N

Çetintaş'ın mesajında, “1977 yılında, tam da işçi hareketinin çağladığı bir dönemde başlayan ve 50 yıla yaklaşan işçilik hayatımın hemen her aşaması sendikal hareketin içinde geçti. Üstelik bu faaliyetlere ilk başladığımızda ülkemiz tam bir siyasi cendereden geçiyordu. Emek sermaye çekişmesi alevliydi. Ülke derin bir yoksulluk ve derin bir siyasi ayrışmanın içindeydi. Bizlerin sendikalara olan ilgi ve ihtiyacı tam da buralardan geliyordu sanırım.

Ve aradan yıllar geçti. İşçiler bu dönemlerde ezildi. Tutuklu kaldı. İşkence gördü. Canlar çok yandı. Sendikal haklar bu topraklarda acıyla sulandı. Filizleri acıyla yeşerdi ve tam da bu nedenle sendikalaşmanın meyveleri hep acı oldu. Bu mücadelelerde düşen, dalları koparılan fidanları onurumla selamlıyorum.  Gerçi bugün de çok farklı bir tablo yok ülkemizde ama o dönemlerdeki kadar asla değil!

Bu çekişmeler sürerken benim de yolum Şişecam ile kesişti ve işçilik hayatım o günden sonra Şişecam ailesi içerisinde devam etti. Şişecam içerisinde ilk sendikal görevim de 1988’de İşyeri Baştemsilciliği görevine seçilmemle başladı. Dile kolay geliyor bunları söylemek ama bir de yaşanan ve yaşayanlar açısından bakılınca insanın boğazı düğüm düğüm oluyor!

Çok zor zamanların çok zor işleri oldu. Bedeller ödendi. Hayaller bazen sevince bazen de hüsran ve gözyaşına döndü, ama umutlar hiç yorulmadı. Arzu edilen hedef hiç değişmedi.

Dünya işçileri bir okyanussa ve Kristal-İş üyesi işçiler de okyanus içinde bir damlaysa, benim idealim de hep bu damlayı dalgalara evirebilmek oldu.  Ters rüzgarlar esti zaman zaman. Bazen de alabora olduk. Ama dedim ya umutlar… Umutlar yelken oldu hayallerimize. Ve bu son dönemde arzularımdan, yıllardır süre gelen ideallerimden birisi, Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde gerçekleşti.  Bugüne dek gittiğim her bölgede bunu gördüm ve hissettim.

Trakya Şubemizin dün gece düzenlediği birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde de gördüm ki Cam İşçisi tam bir uyum içinde ve yüksek özgüvenle birlik ve beraberliğini perçinlemiş. Bu birliktelikle eminim ki nice fırtınalarda çağlayacak ve KRİSTAL-İŞ’i daha da büyüterek işçilerin neferi yapmaya devam edecekler.  Üyelerimize bırakacağımız en büyük mirasımız barış, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışma olacak.  Teşekkürler Cam İşçileri, Teşekkürler Trakya, Teşekkürler Kristal-İş ailesi ve yine… Ve her zaman haykırdığımız gibi: Yaşasın Örgütlü Mücadele!  Yaşasın kristal-İş” şu ifadelere yer verdi.

Haber: H. Murat Taner