Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı, karasal ekosistemin ayrılmaz bir parçası olan sürüngenler için özel bir su kaynağı oluşturdu. Güneş enerjisi sistemi ile sürekli ve temiz su sağlanan bu kaynak, sürüngenlerin yaşamını desteklemeyi amaçlıyor.

Bu yenilikçi proje, doğanın korunması ve sürdürülebilir ekosistemlerin desteklenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Başkan Çallı, yaşamı savunan ve yaşam alanlarını koruyan tüm destekçilere teşekkür ederek, bu tür projelerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Kırklareli TSO Başkanı Ilık, Nabi Kırmızı’yı Ağırladı Kırklareli TSO Başkanı Ilık, Nabi Kırmızı’yı Ağırladı

DOKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Çidem, Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı’nın sürüngenler için gerçekleştirdiği su kaynağı projesine övgü dolu sözlerle destek verdi. Su kaynağını ziyaret eden Çidem, ‘’Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı tarafından karasal ekosistemin önemli bir parçası olan sürüngenler için yapılan su kaynağı. Sürekli ve temiz su güneş enerjisi sistemi ile sağlanıyor.’’ Dedi.

Çidem ayrıca, "Her canlının yaşam hakkı vardır. Su yaşamın temelidir. Yaşamı savunan ve yaşam alanlarını koruyanlara çok teşekkürler," ifadeleriyle projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Halil Çallı’ya teşekkürlerini iletti.

Haber: H. Murat Taner

Ekran Görüntüsü 2024 07 21 210633

Muhabir: Hacı Murat Taner