15. Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri, düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Coşkulu yürüyüşün ardından Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’un kurdeleyi kesmesiyle resmen açılışı yapılan şenlikte, Başkan Bulut şenliğin hayırlı olmasını diledi.

Türk Japon dostluğunun temeli orada atılmıştı: Japon ve Türk bayraklarıyla donatıldı Türk Japon dostluğunun temeli orada atılmıştı: Japon ve Türk bayraklarıyla donatıldı

Açılış, Kırklareli Belediye Bandosu ve Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam ederken, Bulgaristan’dan gelen Malko Tıtnova Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Sembolik bağbozumunun ardından Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş bir konuşma yaparak şenlik süresince hem eğlenip hem de çeşitli etkinliklerle öğrenme fırsatı bulacaklarını belirtti. 

Açılışta son olarak Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut söz aldı. Katılımlarından dolayı üreticilere ve stant açanlara teşekkür eden Başkan Bulut, Bağbozumunun onlarca yıl aynı güzellikle kutlanması temennisinde bulundu. 9 Eylül'ün aynı zamanda Gaziler Günü olduğunu anımsatarak başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına rahmet diledi. Başkan Bulut, sözlerini "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek tamamladı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner