Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Üniversitesi’nin düzenlediği “Kırklareli Sempozyumu”na katılarak şehrin tarihine, diline, edebiyatına ve kültürel zenginliklerine katkı sunan bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Bulut, sempozyumun Kırklareli’nin kültürel mirasının daha geniş kitlelere aktarılmasında büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Başkan Bulut, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Kırklareli’mizin tarihini, dilini, edebiyatını ve kültürünü anlamak ve daha da ileri taşımak adına büyük bir fırsat olduğunu düşündüğüm Kırklareli Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kırklareli Sempozyumu”na katıldık.

Kültürümüzü, dilimizi ve tarihimizi daha geniş kitlelere aktarmak adına bu tür etkinliklerin çoğalmasını, bilimin ve kültürel çalışmaların ışığında şehrimizi daha da ileriye taşımayı temenni ediyorum.

Bu vesileyle başta Valimiz Sayın Uğur Turan ve Kırklareli Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm akademisyenlere ve organizasyon komitesine teşekkür ediyorum.

Kırklareli’mizin tarihine, dilsel, edebi ve kültürel zenginliklerine katkı sunan tüm katılımcılara da şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte bu değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için el ele çalışmaya devam edeceğiz.”

Kırklareli'nde "Tarım Cebimde" uygulaması işletmelere entegre edildi Kırklareli'nde "Tarım Cebimde" uygulaması işletmelere entegre edildi

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Kırklareli Valisi Uğur Turan’a, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’e ve tüm akademisyenlere teşekkür eden Bulut, şehrin kültürel mirasının yaşatılması adına yapılan çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner