Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği (Bal-Türk), Haskovo Milletvekili ve Hak ve Özgürlükler Haskovo İl Başkanı Mümün Sali Mümün'ü dernek binasında misafir etti. Toplantıya Edirne Balkan Türkleri Federasyonu ve bölgedeki diğer Balkan-Rumeli derneklerinin başkanları katıldı. Görüşmede, Bulgaristan’da 27 Ekim 2024 tarihinde yapılacak olan Parlamento seçimleri ve Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin siyasi stratejileri masaya yatırıldı.

Toplantının verimli geçtiğini belirten katılımcılar, bu tür buluşmaların daha sık düzenlenmesi gerektiğini vurguladılar. Haskovo Milletvekili Mümün Sali Mümün, toplantıda son dönemde parti içinde yaşanan olumsuz gelişmeleri değerlendirerek, parti olarak bundan sonra izleyecekleri strateji hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özellikle seçimler öncesi partinin durumunu ve önümüzdeki süreçte alınacak aksiyonları paylaştı.

Toplantıya katılan isimler arasında Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan, Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, Edirne Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, Lüleburgaz Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği Başkanı Veli Öner, Babaeski Bulgaristan Rumeli Türküleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yılmaz, Büyükkarıştıran Bulgaristan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sezgin Baştürk, Ahmetbey Dernek Sorumlusu Şerif Serbest ve Vize Dernek Sorumlusu Hayati Saraç yer aldı.

60 yıllık tecrübe: Ayakkabı tamirciliğiyle ağaran saçlar 60 yıllık tecrübe: Ayakkabı tamirciliğiyle ağaran saçlar

Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği, bu önemli buluşmaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür toplantıların ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasını temenni etti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner