Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) Trakya Lüleburgaz Başkanı Veli Öner, yaptığı yazılı açıklamada Bulgaristan'da devam eden siyasi krize ve Hak ve Özgürlükler Hareketi'nde yaşanan gelişmelere değindi. Öner, Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar olarak bu durumdan endişe ve üzüntü duyduklarını belirterek, parti yöneticilerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Başkan Öner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Kamuoyuna Saygılarımla. Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar olarak Bulgaristan’da devam eden siyasi krizi ve Son günlerde Partimiz Hak ve Özgürlükler Hareketinde olanları endişe ve üzüntüyle izliyoruz. Hak ve Özgürlükler Hareketinin değerli yöneticileri, Bulgaristan’ın ve bulunduğumuz coğrafyada ki ülkelerin ekonomik, siyasal ve sosyal krizlerle boğuştuğu bu günlerde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bunu çok iyi biliyorsunuz.

Bulgaristan Türklerine karşı Asimilasyon Politikalarının uygulandığı yıllarda çok zor şartlar altında temelleri atılan ve kurulan Hak ve Özgürlükler Hareketinin değerli kurucularına ve partimizin Onursal Başkanı Sayın Ahmet Doğan’a minnettarız.

Biz çok iyi biliyoruz ki partimizin tüzüğü, vizyonu ve yol haritası 34 yıl önce kurucularımızın, gazilerimizin, şehitlerimizin teri ve kanı ile yazılmıştır. Onların önünde saygı ve minnet ile eğiliyoruz.

Onların çizmiş olduğu istikamette ve yoldan ayrılmadan hareket eden partimizin Eş Genel Başkanları Sayın Delyan Peevski ve Sayın Cevdet Çakırov yönetiminde, Genel Başkan Yardımcılarımız ve birbirinden değerli milletvekillerimiz, parti yöneticilerimizin, gençlik teşkilatımız ile beraber hareket ettiğinde neler başarabileceğimizi 9 Haziran’da yapılan seçimlerde herkese gösterdik.

“Halkımız ile Birlikte “ sloganı ile yaptığımız seçim kampanyasında tarihi bir zafere ulaştık. Bulgaristan’ın ikinci siyasi gücü haline gelerek 47 Milletvekili kazandık ve iktidarın kapılarını araladık .

Şimdi sizlere Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan çifte vatandaşları adına çağrıda bulunmak istiyorum.

Bir araya gelin, birlikte hareket edin, tekrar ayağa kalkın.

Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlarımız ve Türkiye’de yaşatan çifte vatandaşlarımızın bekleyen sorunlarını çözmek için birleşin.

Seçim kampanyasında halkımıza verdiğiniz sözleri ve vaatleri yerine getirebilmek için tarihi fırsatı kaçırmayın ve partimizi iktidara taşıyın.

Ve şunu hiç bir zaman unutmayın; Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar olarak her zaman yanınızda olacağız. Biz birlikte güçlüyüz.’’

Arslan: "Çalışanların Ağır Vergi Yükü Hafifletilsin" Arslan: "Çalışanların Ağır Vergi Yükü Hafifletilsin"

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay