Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl gerçekleşen Teknofest 2024'te önemli bir başarıya imza atan gençleriyle gurur duyuyor. Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ve "Babay-i Atik" adını verdikleri takım, festivalin engelsiz yaşam teknolojileri kategorisinde yer aldı.

Takım, okulun matematik öğretmeni Çağrı BİLGİÇ danışmanlığında 11. sınıf öğrencileri Simge YILDIZ ve Utku ERGEL'den oluşuyordu. "Engelsiz Oyum" adını verdikleri proje ile görme engelli seçmenler ve diğer özel durumu olan vatandaşların oy kullanma sürecini kolaylaştırmayı hedeflediler. Dokunmatik ve sesli bir düzenek geliştirerek, bu kişilerin kendi hür iradelerini güvenilir bir şekilde sandığa yansıtabilmelerini sağlamayı amaçladılar.

Projeleri, 100 üzerinden 81 puan alarak diğer katılımcılar arasından sıyrılarak yarı final aşamasına geçmeyi başardı. Bu başarı, gençleri Teknofest'in dikkatini çekti ve önemli bir adım atmalarını sağladı.

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu anlamlı başarıda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarına, ayrıca bu projeye inanan ailelere teşekkürlerini iletti.

Haber: H. Murat Taner