Kanser tedavisi gören evde bakım Zarif’e doğum günü sürprizi Kanser tedavisi gören evde bakım Zarif’e doğum günü sürprizi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Babaeski Atatürk Mahallesi’nden gelen misafirlerini ağırladı. Misafirlerin rutin kanser taramaları titizlikle gerçekleştirildi ve kanser erken teşhis ve taramanın önemi hakkında kapsamlı bir farkındalık eğitimi düzenlendi.

Kırklareli Merkez KETEM birimi, kanserle mücadelede erken teşhisin kritik rolünü vurgulamak amacıyla düzenlediği etkinlikte, katılımcılara kanser tarama programları hakkında bilgi verdi. Eğitim sırasında, katılımcılara kanserin belirtileri, erken teşhis yöntemleri ve düzenli taramaların hayat kurtarıcı olabileceği anlatıldı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, toplum sağlığını korumak ve kanserle mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla benzer etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Kırklareli Merkez KETEM birimi olarak Babaeski Atatürk Mahallesinden gelen misafirlerimizin rutin taramaları yapılmış olup; kanser erken teşhis ve taramanın önemi konusunda farkındalık eğitimi verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner