Babaeski ilçesinde bulunan 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda kapsamlı bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği Tugay Komutanlığı bahçesinde yangın çıktı ve olay Kırklareli 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Acil Çağrı Merkezi, durumu hızla Babaeski itfaiye ekiplerine ve askeri sağlık ekiplerine iletti.

Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken askeri sağlık ekipleri de dumandan etkilenenleri tahliye etti. Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Tatbikat sonrasında, Tugay Komutanlığı personeline ve Mehmetçiklere yönelik yangın ve zehirli gazlarla ilgili bilgilendirme eğitimi verildi. Eğitimde, yangın önleme ve müdahale teknikleri, zehirli gazların tanımı ve etkileri konularında detaylı bilgiler aktarıldı. Ayrıca, acil durumlarda yapılması gerekenler ve yangın güvenliği konularında pratik bilgiler de paylaşıldı.

Babaeski İtfaiyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘’Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde bulunan 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tugay Komutanlığı bahçesinde senaryo gereği yangın çıktı. Kırklareli 112 Acil Çağrı Merkezi, olayı Babaeski itfaiye ekiplerine ve Askeri sağlık ekiplerine bildirdi. İtfaiye ve askeri sağlık ekipleri, dumandan etkilenenleri tahliye etti ve ekiplerimiz yangını kısa sürede söndürdü. Yangın tatbikatının ardından, Tugay Komutanlığı personeline ve Mehmetçiklerimize yangın ve zehirli gazlarla ilgili bilgilendirme eğitimi verildi.’’

Çalıştığı kafeye patronu ile helalleşmek için gitti, abisiyle birlikte öldürüldü Çalıştığı kafeye patronu ile helalleşmek için gitti, abisiyle birlikte öldürüldü

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay