2024 yılında 48.si düzenlenen Babaeski Tarım ve Kültür Festivali, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katılımıyla coşkuyla başladı. Festivalde İl Müdürü Gökhan Karaca, İl Müdür Yardımcısı ve İlçe Müdürü de hazır bulundu. Festival, tarım ve kültür alanında çeşitli etkinliklerle bölge halkını bir araya getiriyor.

Festival kapsamında düzenlenen "Tarım Teşvik Yarışması" ile bölgenin tarımsal faaliyetlerine dikkat çekildi. Yarışma, karpuz yetiştiriciliği, ayçiçeği yetiştiriciliği, şeker pancarı yetiştiriciliği, damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve damızlık küçükbaş hayvan yetiştiriciliği kategorilerinde gerçekleştirildi. Bu yarışmalar, çiftçilerin emeklerini ödüllendirerek, tarımın önemine vurgu yapmayı amaçlıyor.

15. Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri Kortejle Başladı 15. Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri Kortejle Başladı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “48. Babaeski Tarım ve Kültür Festivali Başladı. 2024 yılında 48.si düzenlenen Babaeski Tarım ve Kültür Festivali’ ne, İl Müdürümüz Gökhan KARACA, İl Müdür Yardımcımız ve İlçe Müdürümüz katılım sağladılar.

Ayrıca 48. Babaeski Tarım ve Kültür Festivali kapsamında, Karpuz Yetiştiriciliği, Ayçiçeği Yetiştiriciliği, Şeker Pancarı Yetiştiriciliği, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiriciliği ve Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği kategorilerinde "Tarım Teşvik Yarışması" düzenlendi.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner