Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için Babaeski ilçesinde denetimlerini sürdürüyor. Su ürünleri avcılığında yasadışı faaliyetlerin önlenmesi ve mevzuatın etkin bir şekilde uygulanması amacıyla yapılan denetimler, ilçe genelinde 12 adet gölet ve 3 adet perakende satış yeri olmak üzere toplamda 15 noktada gerçekleştiriliyor.

Bu denetimler, mevzuat gereği düzenli olarak yapılmakta olup, su ürünlerinin doğal dengesinin korunması ve kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması için büyük önem taşıyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Babaeski İlçemizde su ürünleri denetimleri devam ediyor. Su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla, getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için; ilçemiz genelinde 12 adet gölet ve 3 adet perakende satış yeri olmak üzere toplam 15 adet denetim yapılmıştır. Mevzuat gereği denetimlerimiz devam etmektedir.’’ ifadelerine yer verildi.

Babaeski’de Yapılacak Çalışmalar Görüşüldü Babaeski’de Yapılacak Çalışmalar Görüşüldü

Haber: H. Murat Taner