Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner ve Genel Sekreter Cenk Dönmez, Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos’u makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, Babaeski TSO'nun AB Projeleri çalışmaları kapsamında, Yunanistan Xhanti Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yürütülen ve hazırlık çalışmaları tamamlanan Karbon Nötr Anlayışının ve Yenilenebilir Enerji Üretiminin Tanıtımını hedefleyen projeyle ilgili bilgi verildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Türkiye ve Yunanistan arasında ticari işbirliğinin ve dostluk ilişkilerinin artması için yapılabilecek ortak çalışmaların önemine değinerek, bu konuda yapılabilecek diğer projeler hakkında da bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmede ayrıca, Babaeski TSO üyelerinin Schengen Vize işlemlerinde karşılaştığı zorluklar dile getirilerek, çözüm konusunda Konsolos Radiopoulos’tan destek talep edildi.

Sebahattin Öner ve Cenk Dönmez, Konsolos Radiopoulos’a gösterdiği ilgi ve desteklerden dolayı teşekkürlerini sundular. Ziyaret, iki ülke arasındaki ticari ve dostluk ilişkilerinin güçlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Haber: Arzu Dursun Atay