Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, daha temiz ve sağlıklı bir dünya hedefiyle, Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık hareketine destek veriyor. Küresel ölçekte en büyük çevre hareketlerinden biri haline gelen Sıfır Atık, bireylerin ve toplumun çöp yönetimi konusundaki farkındalığını artırmayı ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Müdürlük, bu harekete katkı sağlayarak çevre bilincini artırmak ve atıkların dönüştürülmesi konusunda farkındalığı artırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Sıfır Atık ile atıkların çöpe gitmek yerine ekonomiye kazanım olarak dönüşmesi hedefleniyor. Bu çerçevede, dünya çapında destekçisi olan Sıfır Atık hareketiyle birlikte, milyonlarca gönüllüyle döngüsel ekonomiye katkı sağlanması ve atık miktarının azaltılması amaçlanıyor. Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sıfır Atık hareketinin önemini vurgulayarak, evlatların daha temiz bir çevrede yaşaması için çalışmalarını sürdüreceğini belirtiyor.

Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle, Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde bir dünya markası hâline gelen ve küresel ölçekte en büyük çevre hareketine dönüşen Sıfır Atık ile ortak evimiz dünyamızı evlatlarımıza daha temiz ve sağlıklı bırakacağız.

Birey değil birlik olma bilinciyle, dünya çapında destekçisi olan Sıfır Atık, milyonlarca gönüllüsüyle döngüsel ekonomiye her yıl daha fazla katkı sağlamaya ve büyümeye devam ediyor. İnşallah her gün daha da genişleyen sıfır atık ailemizle evlatlarımızın geleceği için atıklarımızı dönüştürmeyi sürdüreceğiz.  Sıfır atık ile atıklar çöp değil kazanım olacak. Dünya Sıfır Atık Günü kutlu olsun.’’ ifadeleri yer aldı.

Özkan, Başkan İn’e İyi Dileklerini İletti Özkan, Başkan İn’e İyi Dileklerini İletti

Haber: H. Murat Taner