Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası İstanbul Şube Sekreteri ve Kırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, Türkiye'nin en büyük sağlık skandallarından biri olan "Yenidoğan Çetesi"ne ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Arslan, bebeklerin sağlık durumu üzerinden çıkar sağlayan bu organize suç örgütünün, yenidoğan bakım ünitelerini adeta bir kazanç kapısına dönüştürdüğünü vurguladı.

Arslan, "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen bu yapının, yeni doğmuş bebekleri gereksiz yere yoğun bakım ünitelerinde tutarak devleti dolandırdığını, hastanelerle anlaşarak tedavi masraflarını katlayıp SGK’dan haksız kazanç elde ettiklerini söyledi. Çetenin, bebeklerin sağlık durumunu olduğundan daha kötü gösterip, acil hastaları örgütle anlaşmalı hastanelere sevk ettirdiği ve bu işlemi 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bağlı çalışanlar üzerinden yürüttüğü ifade edildi.

Başkan Arslan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Türkiye tarihinin en korkunç cinayet olaylarından birini yaşıyoruz.

Yüzyılın en kötü, insanlık dışı, kahrolunası hadisesinde; yoğun bakım ünitelerinde ihtiyaçları olmadığı halde bebekleri 14 gün boyunca tutarak devleti soyan, görüp görebileceğiniz en insanlık dışı örgüt: "Bebek katili" Yenidoğan Çetesi...

Kaymakam Ballı’dan Veda Ziyareti Kaymakam Ballı’dan Veda Ziyareti

İsimlerini yeni doğan bebeklerden alıyorlar.

Bebek acil hastalarını anlaşmalı hastaneye sevk ettiriyorlar.

Sevk işlemini örgüte bağlı 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları gerçekleştiriyor.

Bebeklerin durumu, olduğundan daha ağır gösteriliyor ve yatışları sağlanıyor.

Anlaşmalı hastanelerin sahipleri ve başhekimleri yardım ederek maddi çıkar sağlıyor.

Örgüte mensup bir şirket sahibi, pek çok hastanedeki yenidoğan ünitesini, elemanlarını yerleştirmek suretiyle örgüte tahsis ediyor.

Bu sayede tedavi giderleri 3-4 kat artırılarak SGK'dan yüksek ücret tahsil ediliyor.

Yenidoğan bakım üniteleri ticarethane gibi kullanıldığı ve tıbbi yöntemlere riayet edilmediği için bazı bebekler enfeksiyon kapıp ölüyor.

Kullanılacak ilaçları tedaviden düşürüp dışarıda satabilmek adına bazı bebeklerin "bilerek" ölümüne neden olunuyor.

Hayatını kaybeden bazı bebeklerin gerekli tıbbi tetkiklerden geçirilmemesi söz konusu.

Para uğruna şimdilik bildiğimiz 12 masum bebeğin ölümüne neden olan, makamında savcıyı tehdit etmekten çekinmeyen ‘yenidoğan bebek çetesi’ adaletin önünde hesap vermelidir.

Yoğun bakımlarını çetelere kiraladığı söylenen 19 hastaneyle ilgili soruşturmadaki, hastaneler kapatılmalı, sahipleri tutuklanmalı, mal varlıklarına el konulmalı ve adı geçen herkes en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.”

Haber: H. Murat Taner 

Muhabir: Hacı Murat Taner