Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı zorlukları ve imzalanan toplu sözleşmelerin mağduriyetlerini gündeme getirdi. Arslan, mevcut sözleşmelerin emekçilerin haklarını korumakta yetersiz kaldığını vurguladı.

Arslan, "Sosyal hizmet emekçilerimizin yaşadığı sefaleti görünmez kılacak kadar büyük bir yalan yok! Aidat uğruna imza atılan 3 yıllık sözleşme ile emekçiler mağdur edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yetkili sendika, son imzalanan sözleşmeyi 14 aylık yapsaydı; sosyal hizmet işçileri KÇP’den 1 Ocak 2023’ten itibaren yararlanabilecekti," ifadelerini kullandı.

Disiplin cetvelinin işverenin istediği şekilde düzenlenmesinin işçiye değil, işverene hizmet ettiğini belirten Arslan, "Önceden disiplin cezası vermede, işveren ve sendika temsilcilerinden oluşan Disiplin Kurulu karar mercii iken, son imzalanan sözleşme ile Disiplin Kurulu işlevsizleştirilip kurul kararına gerek duyulmadan işverenin disiplin cezası verebilmesinin önü açıldı," dedi.

Arslan, sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Biz; sosyal hizmet emekçilerine dayatılan sefaletin ve emek sömürüsünün farkındayız! Emekçilerimizin yaşadığı zorlukları biliyoruz ve bu utanç tablosunu birlikte mücadelemizle değiştireceğimize inanıyoruz! Sosyal hizmet işçilerimiz ile sefalette değil refahta birleşiyoruz!" diyerek, emekçilerin hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynarca Belediyesi İlaçlama Çalışmalarını Tamamladı Kaynarca Belediyesi İlaçlama Çalışmalarını Tamamladı

 Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay