Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, sendikanın sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin haklarını koruma konusundaki kararlılığını vurguladı. Arslan, yaptığı açıklamada, sendikanın temel prensiplerini ve hedeflerini şu sözlerle ifade etti:

“Biz varız!  Vardık, var olacağız! Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçilerimizi, Masada da Sahada da emeğin hakkını alamayan sarı sendikalardan kurtaracağız! Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak; Emekten, eşitlikten adaletten yana olduk, olmaya devam edeceğiz. Toplu İş Sözleşmelerini üye işçiler tarafından oluşturulan TİS komisyonu ile birlikte tüm işçilerden alınan talepler doğrultusunda taslak haline getirip Sözleşme masasına işçilerin taleplerinden oluşan taslak ile oturuyor, görüşmelerin şeffaf şekilde yürütülmesi için her görüşmeye işyeri temsilcilerimizi dahil ediyoruz.  İşçilerimizin iradesine güveniyor, Örgütlü ve yetkili olduğumuz her kurumda işyeri temsilcilerimizi atama değil seçim yoluyla belirliyoruz.

 İşyerinde, keyfiliğe, eşitsizliğe, kayırmacılığa, güvencesizliğe son verilmesini işçilerin de söz hakkının olmasını istiyoruz.  Haksızlıklar karşısında üyelerimiz adına resmi makamlara şikayette bulunuyor, hak gaspları karşısında hukuki destek verip dava açıyor ve bütün bunları yaparken Tüzüğümüz gereği üyelerimizden hiç bir masraf almıyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanıyor, bütün siyasi partiler, kurum ve kuruluşlarla eşit mesafe içinde olup, Yasalarda işçilerin hak ve çıkarlarına yönelik değişiklikler yapılması için veya çalışanlar yaranına yeni yasalar çıkartılması için çaba harcıyoruz. İşçilerin, haklarını daha bilinçli savunmaları için eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Biz emeğiniz için mücadele ediyoruz, geleceğiniz için mücadele ediyoruz! Hak o'nu almasını bilenindir!  Bize katılın insanca yaşamı birlikte yaratalım.”

Haber: Arzu Dursun Atay