Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri SendikaKırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, çalışanların ağır vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğine dikkat çekti. Arslan, dolaylı vergilere yapılan artışlar ve zamların geri alınması gerektiğini belirtti.

Arslan, "Emekçiler bir yandan daha maaşlarını almadan gelir vergisini peşin peşin öderken, diğer yandan tüketim sırasında da ikinci kez dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar nedeniyle çifte vergilendirmeye maruz kalıyor," dedi. Ayrıca bütçe açıklarının KDV, ÖTV ve harçlar gibi dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlarla karşılanmaya çalışılmasının mal ve hizmetlerde doğrudan zamlara sebep olduğunu ifade etti. "Sürekli artan enflasyon karşısında alım gücü zaten düşük olan işçilerin maaşları dolaylı vergilere getirilen artışlar nedeniyle buhar olup uçuyor," diye ekledi.

Başkan Arslan, çalışanların vergi sisteminin adil ve doğru hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Emeğimizi ve alın terimizi değersizleştiren dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar sonucu oluşan hayat pahalılığı işçiler açısından artık katlanılamaz noktalara gelmiştir," dedi.

Lüleburgaz'da Safkan Atların Sağlık Kontrolleri Sürüyor Lüleburgaz'da Safkan Atların Sağlık Kontrolleri Sürüyor

Vergi sisteminin adil ve doğru bir hale getirilmesi gerektiğini belirten Arslan, "Gelir-gider dengesi dikkate alınarak doğrudan ve dolaylı vergilerin çalışanların üzerindeki ağır yükü hafifletilsin. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Gelir vergisi dilimleri yeniden güncellensin, dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar ile ürün ve hizmetlere yansıyan zamlar geri alınsın," çağrısında bulundu.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner