Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyünde aronya yetiştiriciliği yapan bir üreticiyi ziyaret etti. Teknik personeller, alternatif tarım ürünü olarak önem kazanan aronyanın besin değerleri, pazar durumu, kalite standartları ve saklama koşulları hakkında üreticiye kapsamlı bilgilendirme sağladı.

Ziyaret kapsamında, aronya yetiştiriciliğinin bölgedeki potansiyelinin artırılması ve bu ürünün pazardaki yerinin güçlendirilmesi üzerine de değerlendirmeler yapıldı. Tarım Müdürlüğü yetkilileri, alternatif tarım ürünlerinin bölge çiftçisine katkı sağlayabileceğini ve bu tür desteklerin süreceğini belirtti.

Babaeski’de “Yeni Tarımsal Destekleme Modeli” Toplantısı Yapıldı Babaeski’de “Yeni Tarımsal Destekleme Modeli” Toplantısı Yapıldı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Lüleburgaz ilçemizin Ertuğrul köyünde Aronya yetiştiriciliği yapan üreticimiz, teknik personellerimizce ziyaret edilerek; alternatif tarım Ürününün besin değerleri, pazarı, kalite ve saklama koşulları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.” ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner