Bilinenin aksine siyah ve yeşil zeytin ağaçları ayrı değil Bilinenin aksine siyah ve yeşil zeytin ağaçları ayrı değil

Kırklareli Ticaret Borsası, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlediği "Türk Şirketleri için Almanya'da Yatırım ve Şirketleşme Fırsatları" konulu bilgilendirme toplantısını Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel başta olmak üzere, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı ve Uzman Ezgi Erdem katılım sağladı.

Toplantıda, Almanya'da yatırım yapma ve şirket kurma süreçleri, vergi yükümlülükleri, teşvik imkanları gibi konular detaylıca ele alındı. Ayrıca, iş kurma, şirket satın alma ve devralma fırsatlarının yanı sıra, ihracat destekleri ve nitelikli iş gücü göçü hakkında bilgi paylaşıldı. Toplantıda katılımcılara Almanya'da iş kurmak isteyen Türk şirketlerinin izlemeleri gereken prosedürler ve karşılaşabilecekleri fırsatlar hakkında detaylı bilgi verildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli’nin iş dünyasını uluslararası platformlara taşımayı hedeflediklerini belirterek, Almanya gibi güçlü bir ekonomiyle olan iş birliğinin önemini vurguladı. Toplantı, Kırklareli Ticaret Borsası üyelerine yeni yatırım fırsatları konusunda değerli bilgiler sunarak uluslararası ticarette atılabilecek adımları değerlendirmeleri için önemli bir platform sundu.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner