Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO), 14 Ekim 2024 tarihinde Almanya’da yatırım ve şirketleşme fırsatları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğlu tarafından yapılan sunumla, Kırklareli TSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Almanya'da ticaret ve yatırım süreçlerine dair detaylı bilgiler paylaşıldı.

13. YÖREX 9 Ekim’de kapılarını açıyor 13. YÖREX 9 Ekim’de kapılarını açıyor

Toplantıya Kırklareli TSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Yönetim Kurulu Üyesi Burak Özlek, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı, Proje Yöneticisi Ezgi Erdem, Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel ve birçok oda üyesi firma temsilcisi katıldı. Sunumda, Almanya’nın yatırım fırsatları, teşvikler, ihracat destekleri, şirket kurulumu ve devir süreçleri gibi konular ayrıntılı olarak ele alındı. Özoğlu, Almanya’da yatırım yapmayı düşünen firmalara önerilerde bulunarak, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın sunduğu hizmetler hakkında da bilgi verdi.

Kırklareli TSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Almanya’nın dünya ekonomisinde güçlü bir aktör olduğunu vurguladı. Özsan, “Almanya yüksek oranda sanayileşmiş yapısı, çeşitlendirilmiş ve istikrarlı ekonomisi, AB içindeki liderlik konumu, güçlü ekonomik, sınai, ticari ve Teknolojik yapısıyla Dünya ekonomisi ve siyasetinde kilit aktörlerden bir ülke konumunda bulunuyor. Yüksek alım gücüyle ülkemiz ihracat ve ithalatında en büyük ortak olma özelliği taşıyor. Oda olarak düzenlediğimiz bu toplantıda; ihracatçı firmalarımızın rekabet gücünün artırılması, ihraç pazarlarının geliştirilmesi amacıyla Almanya'da yatırım fırsatları, teşvikler, şirket kurulumu ve şirket devirleri, Almanya'da çalışma ve yerleşim imkanları hakkında bilgiler verildi. Almanya’ya ihracat yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunuldu. Burada açılan fuarlar ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmetleri hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner