Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Kadir Gecesi'nin önemini vurgulayarak, bu mübarek gecenin bereketinden faydalanmayı ve dua etmeyi önemle hatırlattı.

Başkan Altıntel'in mesajında, Kadir Gecesi'nin öneminin altı çizilerek, bu gecenin İslam aleminin en mübarek gecelerinden biri olduğu belirtildi. Kur'an-ı Kerim'in bu özel gecede indirilmeye başlanmış olması ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olması, insanların bu geceyi dua etmek ve ibadet etmek için değerlendirmelerini teşvik ettiği ifade edildi.

Altıntel, mesajında ayrıca, bu kutsal gecenin bereketinden faydalanmayı ve duaların kabul olduğu bu özel zaman diliminde ibadetlerin Yüce Allah katında kabul ve makbul olmasını dilediğini belirterek;  “Öncesi rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaşırken, bir yandan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini karşılamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.
Mübarek Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz bu mübarek geceyi diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özellik, Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlanmış olmasıdır. 
Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de fazileti, bereketi bol olan bu gecenin önemine dikkat çekilmiş, bu gecede tan yeri ağarıncaya kadar dua için açılan ellerin boş çevrilmeyeceği ifade edilmiştir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. 
Kadir Gecesi, şüphesiz İslam aleminin en mübarek gecesidir. İnsanlığa rehber olarak indirilen Kuran-ı Kerim’in niyaz olduğu gecedir. Allah’ın müjdelediği gecedir. Allah tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin. Bu kutsal geceyi en güzel şekilde değerlendirerek bol bol dua edelim. Allah’ın rahmetini ve bereketini inanan kullarına dağıttığı, duaların kabul olduğu bu mübarek gecenin bereketinden faydalanmayı, Rabbim cümlemize nasip etsin.
Bu vesile ile Halkımızın, üyelerimizin ve İslam Âleminin “Kadir Gecesini” tebrik eder; yaptıkları ve yapacakları ibadetlerin Yüce Allah katında kabul ve makbul olmasını dilerim..” ifadelerine yer verdi.

Haber: Hacı Murat Taner