AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı’nda bugün saat 11.00’de düzenlenen basın toplantısında konuşan İnsan Hakları Birim Başkanı İsmail Alayayla, 28 Şubat sürecinin millet iradesine vurulan bir darbe olduğunu belirtti. Alayayla, “28 Şubat başına ne sıfat getirilirse getirilsin, amasız fakatsız, düpedüz bir darbedir. Seçilmiş hükümet, silahların gölgesi altında görevinden el çektirilmiştir” dedi.

AK Parti Lüleburgaz Haftalık Toplantısını Düzenledi AK Parti Lüleburgaz Haftalık Toplantısını Düzenledi

Alayayla, darbe sürecinde geniş toplum kesimlerinin katsayı adaletsizliği ve başörtüsü yasağı gibi uygulamalarla kamusal alandan silinmeye çalışıldığını ifade ederek, “Gençlerin hayatları karartılmış, insanların gelecekleri ellerinden alınmıştır” diye konuştu.

F6864345 7Fef 454C Aa91 Ff9Eacf2Ab97

28 Şubat sürecinin ardından milletin sandık yoluyla vesayet odaklarına en net cevabı verdiğini dile getiren Alayayla, “2002 yılında iktidara gelen AK Parti, darbe ve vesayet odaklarını bozguna uğratmıştır. Bugün savunma sanayimiz başta olmak üzere birçok alanda elde edilen başarılar, vesayet odaklarının çökertilmesinden sonra gerçekleşmiştir” dedi.

Son dönemde yapılan bazı açıklamaların 28 Şubat dönemine özlem duyulduğunu gösterdiğini savunan Alayayla, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sandık yoluyla içerideki ve dışarıdaki tüm darbe yandaşı planlarını boşa çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkmaya devam edeceğini vurgulayan Alayayla, “Allah’ın izni, milletimizin oyu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde darbecilerin karşısında dik durma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner