Otomatik Dümenleme Sistemi Projesi Tamamlandı Otomatik Dümenleme Sistemi Projesi Tamamlandı

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, "Bağımlı Olma Özgür Ol" projesi kapsamında denetimli serbestlikten yararlanan yükümlülere yönelik önemli bir eğitim düzenledi. 10 ve 12 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimler, Aile İçi Şiddetle Mücadele konusunda farkındalığı artırmayı ve yükümlülerin yasal haklar konusunda bilgi sahibi olmalarını amaçladı.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından verilen eğitimlerde, kurumun sunduğu hizmet alanları tanıtıldı ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, aile içi şiddetle mücadelede önemli bir yasa olan 6284 sayılı Kanun detaylı bir şekilde ele alındı. Bu sayede katılımcılar, şiddet mağdurlarının hakları ve şiddete karşı koruyucu mekanizmalar hakkında kapsamlı bilgi edindiler.

Eğitim, katılımcıların hem aile içi şiddeti tanımalarına hem de bu tür durumlarda nasıl hareket edeceklerini öğrenmelerine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu tür eğitimlerin, toplumda aile içi şiddetle mücadele bilincini artırmada kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay