Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, bebek sağlığını destekleyen çalışmaları teşvik etmek amacıyla yürütülen "Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" kapsamında önemli bir adım daha attı. Anne sütü ve emzirme konusunda yürüttükleri destekleyici çalışmalar nedeniyle Lüleburgaz'da hizmet veren 39.04.52 Nolu Aile Hekimliği Birimi ve Merkez Üsküp'te hizmet veren 39.00.20 Nolu Aile Hekimliği Birimi "Bebek Dostu" belgesi ile ödüllendirildi.

Program kapsamında, aile hekimliği birimleri; anne ve bebek sağlığına yönelik eğitimler, bilgilendirme faaliyetleri ve emzirme desteği konusunda gösterdikleri özen ve başarılı uygulamalarıyla ön plana çıktı. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu belgelerin anne sütü ve emzirmeyi destekleyen sağlık kuruluşlarını teşvik etme amacı taşıdığını belirterek, diğer sağlık birimlerini de aynı yaklaşımı benimsemeye davet etti.

“Bebek Dostu” belgesi ile ödüllendirilen aile sağlığı birimleri, sağlıklı bir gelecek için bebeklerin beslenmesinde anne sütünün rolüne dikkat çekerken, annelere sundukları rehberlik ve destekle bebek sağlığını koruma misyonlarını başarıyla yerine getirdiklerini bir kez daha kanıtladı.

Çocuklarda ‘Covid’ açıklaması: “2-3 haftadır yoğunluk ve pozitiflik oranı arttı” Çocuklarda ‘Covid’ açıklaması: “2-3 haftadır yoğunluk ve pozitiflik oranı arttı”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner