30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılı ülke genelinde olduğu gibi Kırklareli'nde de büyük bir coşkuyla düzenlenen törenlerle kutlandı.

8. Balkan Rumeli Trakya Buluşması İçin Geri Sayım Başladı 8. Balkan Rumeli Trakya Buluşması İçin Geri Sayım Başladı

Kırklareli’nde Zafer Bayramının 102. Yıl kutlama törenleri, 30 Ağustos 2024 Cuma günü gerçekleşti. Kırklareli Valisi Birol Ekici, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Köse ve Belediye Başkanı Derya Bulut tarafından Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlamalar, Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda devam etti.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda devam eden törenlerde Vali Birol Ekici beraberinde 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Köse ve Belediye Başkanı Derya Bulut ile halkın ve tören kıtasının bayramını kutladı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yılı Kutlama mesajı da okundu.

Şiirlerin, halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel gösterileri Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Birliğince gerçekleştirilen zeybek gösterisi ile renklendi. Törenler askeri birlikler ile kamu kurumlarının araç geçişleri ile tamamlandı. Gerçekleştirilen kutlamalar sırasında objektiflere Kırklareli halkının coşkusu da yansıdı.

Editör: Hacı Murat Taner