Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 2024 yılı Haziran ayında Kırklareli'den yapılan ihracatın önemli bir düşüş gösterdiğini açıkladı. Ilık, Haziran ayında ilimizden yapılan ihracatın 2024 yılı Mayıs ayına göre %40,2 ve 2023 yılı Haziran ayına göre ise %34,7 azaldığını belirtti.

Kadınların ürettiği salçalar 25 yıldır Hollanda'ya ihraç ediliyor Kadınların ürettiği salçalar 25 yıldır Hollanda'ya ihraç ediliyor

Başkan Ilık, “Kırklareli merkezli firmalar 2024 Haziran ayında 10.786 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. 2024 yılının ilk altı ayında Kırklareli’den yapılan toplam ihracat ise 94.210 milyon dolara ulaştı ve bu rakam 2023 yılının aynı dönemine göre %7 oranında bir azalış gösterdi” dedi.

2024 Haziran ayında Kırklareli’den ihraç edilen ürünler arasında; hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, hazır giyim ve konfeksiyon, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, demir ve demir dışı metaller, makine ve aksamları ile yaş sebze ve meyve öne çıktı.

İhracat yapılan ülkeler arasında ise Bulgaristan, Almanya, Mozambik, İtalya, Gana, ABD ve Fransa gibi ülkeler ilk sırada yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay