Sevgili dostlarım birkaç haftadır sizler ile beraber olamıyoruz, sebebi okulumda sınavlarımın olması ve yoğun ders çalışmak zorunda olmam.

Bu hafta sonu biraz zaman buldum ve hemen sizler ile dertleşme ve görmüş olduğum aksaklıkları sizler ile paylaşmak için bu yazımı kaleme almaya karar verdim.

Umarım hepinizin sağlık durumu iyidir, umarım bu salgın illeti sizlere bulaşmamıştır.

Sevgili dostlarım sayın Kırklarelili hemşerilerim!

İlimiz de yaşanan keşmekeşliğe, vurdum duymazlığa, öğrenci ve halkın Kırklareli ulaşım hizmetleri tarafından soyulmasına tepki gösterip ve tepki gösteren öğrencilere destek olmanızı rica etmekteyim.

Belediye otobüslerini en fazla kullananlar öğrenciler. Bugün itibari ile otobüslere zam geldi ve bir bilet beş lira oldu. Tabi ki göstermelik öğrenci indirimi uygulanıyor, oda deve de kulak bile değil.

En uzak mesafe Karahıdır-Kayalı yerleşkesi bir taksi tutup gitseniz zaten taksimetre otuz lira yazıyor. Bir öğrenci günde en az iki defa kullanmak zorunda.

Okulda öğlen yemeğini iki buçuk liraya yemek yiyen bir öğrenci ulaşım için günde yaklaşık on lira harcamak zorunda bu pek adil değil.

Ulaşım araçlarını kullanan öğrenciler, şoförler tarafından sanki yolunacak kaz gibi görülüyor ve arabalar balık istifi dolduruluyor.

Bunca öğrenci binmek zorunda ve salgının farklı versiyonunun hızla yayıldığı bir ortamda şoförler biraz daha fazla para kazanacaklar diye çocuklarımızın hayatını tehlikeye atıyorlar.

Şoförler kaba, terbiyesiz ve saygısız, arabalar dökülüyor, başlarında sorumlu yok, şirkette ve belediye de ve hatta trafik birimlerinde denetleyen yok.

Ne olur ki yolların birkaç noktasına trafik ekipleri yerleştirilse ve sürekli denetim yapılsa ve çocuklarımızın sağlıkları tehlikeye atılmasa, tabi ki bu sadece öğrenciler için geçerli değil Kırklareli halkı için de geçerlidir.

Geçen yıl salgın dolayısı ile okulların açılamamasından ve belediye otobüslerinin boş boş sinek avlamasından hala ders almamışlar gibi görünüyor.

Belki de geçen yıl uğramış oldukları zararları bu yıl öğrencileri fahiş fiyat artışları ile soyarak çıkarmaya çalışıyorlar.

Sevgili dostlarım ilimizde bulunan bu öğrenciler yolunacak kaz değillerdir, onlar bizlere aileleri tarafından emanet edilmiş misafirler ve ülkemizin geleceğini şekillendirip yönetecek gençlerdir.

Sevgili hemşerilerim hepinizin çocukları veya bir yakınları bir şekilde başka illerde okumak için bulunmaktadır kendi çocuklarınıza bu şekilde muamele edilse veya edildiği zaman sizin canınız yanmamakta mıdır?

Lütfen yapılan bu haksız ve soygun gibi zammın geri alınması için belediyeye, valiliğe veya siyasi partilerin il başkanlıklarına bir telefon edin ve bu durumdan rahatsızlığınızı belirtin.

Siz bu geleceğimizi emanet edeceğimiz misafirlere sahip çıkmasanız kimler sahip çıkacaktır.

Bu rahatsızlıklarınızı belirtirken araçların şoförler tarafından fazla doldurulduğunu ve bu durumun öğrenciler arasında salgının yayılmasına zemin hazırladığını da belirtin ve insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını da anlatmaya çalışıp tedbir almalarını talep edin.

Şoförler eğitimsiz, cahil, saygısız, terbiyesiz ve haddini bilmez durumdalar.

Arabasına binenin önce insan olduğunu ve ekmeklerini kazandıkları müşteri olduğunu ve birkaç yıl içerisin de ülkenin yönetimin de görev alacak öğretmemler, mühendisler, kaymakamlar veya ülkenin yeni patronları olduklarını unutmamalıdırlar.

Bu eğitimsiz şoför esnafının da en kısa zamanda belediye ve il trafik müdürlüğünce eğitime alınmaları ve adab-ı muaşeret dersleri verilerek eğitilmeleri, başarılı olanlarının görevlerini yapmalarına müsaade edilmeleri başarısız olanlarının görevden men edilmeleri gerektiğini yetkililerden talep edilmelidir.

Hiç kimse onlara zorla şoförlük yaptırmamaktadır. İşini seven ve hakkını veren kişilerin göreve getirilmesi en doğru yaklaşım olacaktır kanaatindeyim.

Sevgili dostlarım yazımı sonlandırırken hepinizden ricam empati yapmanız ve bizlere emanet edilen geleceğimize sahip çıkmanızdır.

Bu vesile ile hepinizin yeni yılını kutlar, yeni yılın hepinize önce sağlık getirmesini dilerim. Saygı ve selamlarım ile.