Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü"nde açıklamalarda bulundu. Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız’ın da aralarında bulunduğu 23 inanmış Türk milliyetçisinin, Türklük şuuruyla sergiledikleri tarihi duruşu ve adanmışlığı kutlayan Savaşan, bu günün önemine dikkat çekti.

Başkan Savaşan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ”Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in de aralarında bulunduğu 23 inanmış Türk milliyetçisinin, 80 yıl evvel Türklük şuuruyla ortaya koydukları tarihi duruşun, adanmışlığın ve dava adamlığının yıldönümünde aziz Türk milletinin 3 Mayıs Milliyetçiler gününü en kalbi duygularımla kutlarım.

Merhum Hüseyin Nihal Atsız Bey’in milliyetçiliğe karşı başlatılan alçak saldırılara karşı cesurca karşılık vermesi 3 Mayıs 1944 olaylarının fitilini ateşlemiştir. 3 Mayıs 1944 Çarşamba günü, Ankara’da toplanan Türklük davasının inanmış neferleri muazzam bir şuurla Türk milliyetçiliğine sahip çıkmışlardır. Türk milliyetçilerinin haksızlığı kabullenmeyen, zulme karşı eğilmeyen, asil ve soylu tavırları gıpta edilecek ve asla unutulmayacak bir mücadele olarak tarihte yerini almıştır. Türk milliyetçilerini sindirmek, yıldırmak, karanlıkta bırakmak isteyen dahili ve harici şer odakları; inanmışlık karşısında diz çökmek zorunda kalmışlardır. Türk milliyetçilerine tabutlukları mezar yapılmaya çalışanlar 3 Mayıs 1944 yılında anlamışlardır ki; “Taş kırılır tunç erir ama Türklük ebedidir”.

Bu duygu ve düşüncelerle milli birliğin tekrar uyanış günü kabul edilen ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde; tarihe iz bırakmış bütün milli kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey ve Nihal Atsız Bey olmak üzere, hayatlarını kaybeden tüm dava büyüklerimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.’’

Başkan Savaşan, CHP Meclis Üyelerine Tepki Gösterdi Başkan Savaşan, CHP Meclis Üyelerine Tepki Gösterdi

Haber: H. Murat Taner