Köyün Demirci Çingenlerinden Selahattin evlendi. Karısı ile birlikte köyde yaşıyordu. Köyde demirci ustalığı yapıyor karısı ile beraber iyi kötü geçinip gidiyordu. Köyün işleri bitip boş kaldığı zamanlar satmak için saçayak,maşa,faraş,pulluk demiri gibi eşyalar yapıyor birikince de köylere götürüp satıyordu.

Selahattin bayağı zamandır yapıp biriktirmiş olduğu saçayak,maşa,faraş,pulluk demiri gibi eşyalarını satmak için kaynatasının köyüne eşeği ile beraber gitti.

Getirdiği öte beriyi sattı. Eşyaları satmaya uğraşırken akşam oldu kaynatasında yatıya misafir olarak kalmak zorunda kaldı.

Selâhattin’igüler yüzle karşıladılar hoş beş ettiler eşeğini uygun bir yere çektiler, önüne ot su koydular.

Selahattin kaynatasınla sohbet ederken kaynanası akşam yemeğini hazırladı.Beraber akşam yemeği yediler sohbet ettiler vakit geç olunca odanın birine yatakserip Selâhattin’i yatırdılar.

Sabah oldu hep beraber kalktılar Selâhattin’in kaynanası tarana çorbası pişirdi içine ekmek doğrayıp çala kaşık yediler. Biraz daha oyalandıktan sonra Selâhattin köye gitmek için yola çıktı.

Akşamüzeri köye ulaştı, karısı Selâhattin’i karşıladı eşeğe baktıktan sonra hava kararmaya yakın sofra indirdi beraber yemeklerini yemeğe başladılar.

Kadın Selâhattin’e “Selahattin babam anam nasıl bir yaramazlıkları yok muiyiler mi ? diye sordu.

Selahattin “İyiler Marı”

Kadın “Sana nasıl davrandılar?

Selahattin  “Bana itibar ettiler sofra açtılar, yatak serdiler” dedi.

Kadın “Akşam altına ne serdiler?”dedi

Selahattin  “Çuval serdiler marı”

Kadın “Akşam Üstüne ne serdiler?” dedi.

Selahattin “Çuval serdiler marı”

Kadın öğünerek benim bubamdada ne çok Çuval varmış dedi.

Selahattin “Altı üstü bi Çuvaldı marı” dedi

Kadın bön bön bakarak “O nasıl şey?” dedi

Selahattin “Ne olacak marı Çuvalın içine girip yattım” dedi.