Ülkemiz ’de son birkaç yıldır birçok yeni siyasi partiler kuruluyor veya kurulma aşamasında yol alıyor.

Bu durum bizlere şunu göstermektedir ki ülkemizde iktidar partisi ve ana muhalefet partisi halkın isteklerine ve ihtiyaçlarına, duyarlılıklarına çözüm bulma çarelerini kaybetmiştir.

Halkımız ’da gerek iktidar partilerinden gerekse ana muhalefet patisinden umudunu kesmiş dertlerine ve sıkıntılarına çare bulacak kişi ve kurumların arayışına girmiştir. Bunun en büyük göstergesi yapılan kamuoyu araştırmalarında oy kullanmayacağım diyenlerle, kararsız olan seçmenlerin toplamı %29 gibi görünmektedir. Bu da ülke genelindeki seçmenlerin yaklaşık olarak üç te biri dir. Bu da şu andaki siyasi duruma olumlu bakmadığının en büyük göstergesidir. Bu da sayısal olarak altmış milyon oy kullanacak kişi düşünüldüğünde yaklaşık olarak yirmi milyon kişi sandığa gitmeyecek veya kararsız kalacaktır.

Bu göstergeler bizlere halkımızın mevcuttan memnun olmadığını ve arayış içinde olduğunu göstermektedir.

Bugün siz Kırklareli’de yaşayan değerli dostlarımıza ülkemizde yeni kurulan (Bir yıl önce) ve ilimizde merkez ilçe teşkilatını, Lüleburgaz ilçe teşkilatını, Vize ilçe teşkilatını ve Babaeski ilçe teşkilatını kuran hızla üye kabulüne başlayan DEVA partisinden bahsetmek isterim.

Bilindiği gibi kurucu başkan ve şu andaki Başkan Ali Babacandır. Yıllarca siyasetin içinde bulunmuş, ülkemizin yönetiminde görev almış, başarılı bir şekilde görevini yerine getirmiş, ilkeleri ve inançları konusunda taviz vermemiş, ilke ve görüşleri ile yönetim ile çeliştiğinde mücadele etmiş gerektiğinde istifa etme becerisini göstermiş bir siyaset adamıdır.

Başkanlık sistemine parti içinde muhalif olmuş her platformda parlamenter sistemden yana taraf olmuş, parlamenter sistemi savunmuş bir siyaset adamıdır.

Kendileri ve partisi o zamanlarda şimdide ülkenin en önemli sorunları olarak adalet sistemi, eğitim sistemi, parlamenter sistemin güçlendirilmesi, serbest piyasa ekonomisi gibi konuların güçlendirilmesi ve aksayan yozlaşan yerlerinin çağa uydurulup gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarılması için mücadele etmiş ve halada etmektedir.

Partinin Kırklareli il başkanı sayın Engin TURAN bey genç, dinamik, eğitimli, hoş görülü uyumlu ve anlayışlı bir kişidir. Partinin il teşkilatının kuruluşunda, üye kayıtlarının oluşturulmasında arkadaşları ile beraber büyük fedakârlık ve çalışma yapmıştır.

Amacı değişim sürecine giren ülkemizde ilimizin de üzerine düşeni yapma çabasıdır. Parti üyelerine bakıldığında birçoğu gençlerden oluşmaktadır. Üye olan genç kardeşlerimiz Fedakâr hane bir biçim de çalışmaktadırlar.

İlimizin kapalı pazar yerinde her Çarşamba parti tanıtım stanttı kurmaktalar ve halkımızın sorunlarını dinlemekte ve kendilerini tanıtmaktadırlar, sayın halkımıza pazara çıktılarında standa uğramalarını biraz soluklanıp bir çay molası vermelerini ve tanışmalarını tavsiye ederim.

Bu arada merkez ilçe başkanı sayın Sinan YILDIRIM beyin çabaları taktire şayandır. Kendileri iş adamı ve yüksek lisansını yeni bitirmiş genç, akıllı vatanını seven inandığı fikir ve ilkeler uğrunda insan üstü çaba sarf eden biridir.

Sevgili dostlarım sizler de isterseniz il merkezini ziyaret eder sıcak samimi bir karşılamayla hem çayınızı içer hem sorunlarınızı ve kendiniz açısında çözüm önerilerini paylaşa bilirsiniz.

DEVA partisinin biraz da kurulma ilkelerinden bahsetmek gerekirse:

Atatürk ilke ve inkılaplarını şiar edinmiş, parlamenter sisteme inanan, özgürlüklerden yana, her vatandaşın tüm özgürlükleri kullana bildiği, adaletin adil ve özgür olduğu, her vatandaşa eşit muamele edildiği, eğitimin ihtiyaca göre örgütlendiği, her öğrenciye eşit şartların sağlandığı, serbest ve özgür basının olduğu, serbest piyasa şartlarının oluşturulduğu ve korunduğu gerek sanayide, gerek hizmetler ve tarım sektöründe üretimi esas alan yapıların kurulması ve korunması ilkesiyle hareket etmek, böyle bir toplumsal yapının oluşturulması korunup kollanmasını ilke edinmiş bir oluşum olarak görünmektedir.

Şeklinde yazılmış kuruluş sözleşmesinin özetinde.

Sevgili dostlarım DEVA partisi ilimize hayırlı olur umarım.