İnsanlar genç iken fırsatları varken birçok şeyin farkında olmuyorlar. Kaçırdıkları güzelliklerin eksikliğini duyunca onları özleyince farkına varıyorlar. Pişmanlıklar yaşıyorlar ama elden de bir şey gelmiyor.

İnsanlar bazı şeyleri yapabilme fırsatları ellerinde olduğu zaman sanıyorlar ki o yapmadıkları şeyi ne zaman isterlerse yapabilirler ama zaman çok hızlı geçiyor ve yapmak istediğiniz o şey sizlerden o kadar uzaklaşmış oluyor ki onu istesen izde yapamazsınız işte o dakikada pişmanlıklar yaşanmaya başlanıyor elden bir şey gelmiyor.

Hayatı yaşarken yaşamın hakkını vermek gerekiyor mümkün olduğunca hayatın bizlere bahşetmiş olduğu güzellikleri fark edip tadını çıkararak yaşayalım.

Bu hafta sonu mübarek Kurban Bayramı bunu fırsata çevirme zamanı bu özel, mübarek ve neşeli günleri değerlendirelim.

Büyüklerimize en azından en yakın büyüklerimize telefonla, mesajla veya sanal ortamda kutlama mesajları değil biraz zahmet edip giderek onları sevindirelim.

Birde evimizde durup bizden küçükleri ağırlayalım onlara özel olduklarını ve sevilip sayıldıklarını hissettirelim.

Mümkün olursa hazır tatlı şeker almayalım oturup kendimiz zahmet edip bir tatlı yapmaya çalışalım önemli değil en basit bir tatlı bile olsa evinize gelen misafire onun için uğraştığınızı ve ona değer verdiğinizi gösterin. Böylece onların sağlıklarında korumuş olursunuz bu bile onlara verdiğiniz değerin en bariz göstergesi olacaktır.

 Annenizi babanızı ziyaret onlara küçük bir hediye ve akabinde büyüklerinize ziyaret onları mutlu edecektir burada en önemli şey karşınızdakine o nu sevdiğinizi düşündüğünüzü göstermek onları mutlu etmek ve mutlu olmaktır bu fırsatlarda elinizden bir kere kaçtıktan sonra ne kadar uğraşıp para harcasanıza bir daha o şansınız olmayacaktır bu mutluluğu yaşamak için ne kadar para harcamak gerektiğini düşündünüz mü bütün dünya sizin olsa bu şansı bir daha elinize geçmeye bilir. Belkide önümüzdeki bayram onlar olmaya bilir veya siz olmaya bilirsiniz.

Bu bayram gelin tatile gitmeyelim, büyüklerimize gidelim evimizde oturup küçüklerimizi bekleyelim hatta onları arayarak davet edelim beklediğimizi bildirelim bu bizlerden hiçbir şeyi eksiltmeyecektir belkide birkaç defadan sonra onlara alışkanlık yaptıracak devamı gelecektir.

Bu gibi farkında olmadığınız küçük mutlulukların değeri nedir? birde bunları yapmayıp yapmak istediğiniz zaman yapma olanağınızın da olmaması ve böyle bir şansın olmadığında bilmek.

Bugün babanızla, annenizle, eşinizle, çocuklarınızla ve hatta dostlarınızla ’’seni seviyorum ’’ deyin ve bayramlaşın. Onları şaşırtın hatta hüzünlendirin, belki sevinçten ağlatın ama şunu bilin ki belkide sizin veya onların bundan sonraki bayramı görme şansları olmayacak sizler böyle bir şansınız varken kendini zede bu şansı verin.

Hepinize iyi bayramlar.