Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını gururla kutlayan Elmacıoğlu, demokrasinin ve ulusal egemenliğin sembolü olan Meclis'in önemine vurgu yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin sonucunda Meclis'in açıldığını belirten Elmacıoğlu, bu tarihin vatanın kurtuluşu ve Cumhuriyet'in ilanı için önemli bir adım olduğunu dile getirdi. 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilen tek ve evrensel bayram olduğunu vurgulayan Elmacıoğlu, “Demokrasimizin, Ulusal ve Mili Egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104’ncü yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu  yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, Cumhuriyet’i kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin mukadderatını değiştirmiş, Türkiye’nin yarınlarını şekillendirmiştir. Bu yönüyle Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, milli iradenin hayat bulduğu bu günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Çocuklara armağan edilen tek ve evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin ifadesidir.

Başkan Var’dan Kaymakam Yüce’ye Ziyaret Başkan Var’dan Kaymakam Yüce’ye Ziyaret

Sevgili Çocuklar; sizler de milletimizin gelecekte de gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olması, çağdaş medeniyetler seviyesini yakalaması, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirebilmesi için en iyi şekilde kendinizi yetiştirmelisiniz. Bu bayram çocuklarımız için şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Çocuklar Türk Milleti’nin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağıdır. Onları çok seviyor ve güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, sevincinizin, coşkunuzun ve ümidinizin daim olmasını diliyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum.”

Haber: H. Murat Taner