Dünya Sağlık Örgütü, 2007'de sıtma hastalığının kontrol altına alınması için önemli bir adım atarak 25 Nisan'ı "Dünya Sıtma Günü" ilan etti. Bu özel günde, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, sıtma hastalığına karşı amansız bir mücadele yürütüyor.

Müdürlük, vektörlerle mücadele ekipleri aracılığıyla sıtma hastalığının önüne geçmek için etkili bir strateji izliyor. Özellikle vektör üreme riski taşıyan alanlarda larvasit ürünleriyle uygulama yaparak sıtma vakalarını minimize etmeyi hedefliyor.

Sıtma, dünya genelinde ciddi bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor. Ancak Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü'nün kararlılığı ve çabaları, hastalığın kontrol altına alınması adına umut veriyor. Kamuoyunu bilinçlendirmek ve önlemleri artırmak için bu gibi özel günler oldukça önemli ve mücadelenin devamı için bir vesile oluyor.

Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor

İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2007 yılında sıtma hastalığının kontrol altına alınması için küresel bir çerçeve belirlenmiş ve 25 Nisan “Dünya Sıtma Günü” olarak kabul edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüz Biyosidal Ürün Uygulayıcı ekipleri tarafından Sıtma Hastalığına yönelik vektörlerle mücadele çalışmaları kapsamında vektör üreme riski bulunan alanlara larvasit ürün uygulaması yapılmaktadır.”

Haber: H. Murat Taner