Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Öztürk, Bakanlık tarafından yürütülen "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme" projesi kapsamında ilçede önemli bir adım attıklarını duyurdu. Öztürk, yapılan açıklamada, ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik yetenek taraması gerçekleştirdiklerini ve şimdi yeni yetenekli öğrencileri eğitime tabi tutacaklarını belirtti.

Aziz Yıldırım 6 yıl sonra Fenerbahçe tesislerinde Aziz Yıldırım 6 yıl sonra Fenerbahçe tesislerinde

Proje kapsamında ilçede gerçekleştirilen yetenek taramasının, genç sporcuların erken dönemde keşfedilmesi ve spor alanında yetenekli olan öğrencilerin belirlenmesi amacıyla yapıldığı vurgulandı. Öztürk, yapılan taramalar sonucunda yetenekli öğrencilerin eğitime tabi tutulacağını ve spor alanında gelişimlerinin destekleneceğini ifade etti.

Babaeskispor2

Ayrıca, Öztürk'ün açıklamalarında, sporun öneminin vurgulanması ve gençlerin sporla buluşturulmasıyla ilgili çaba sarf edildiği belirtilirken, ilçede yapılan sportif faaliyetlerin ve projelerin gençlerin gelişimine katkı sağlayacağına dikkat çekildi. Bu kapsamda, ilçede yapılacak eğitimlerle yetenekli gençlerin keşfedilerek sporla tanıştırılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Müdür Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Bakanlığımızın "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme" Projesi" kapsamında İlçemizde ilkokul 3. Sınıf öğrencilerimize taramamızı gerçekleştirdik. Şimdi de eğitime tabi tutacağımız yeni yetenekli öğrencilerimizi bekliyoruz”

Haber: H. Murat Taner