Ve beklenen oldu...

Son geldi...

Bir kadın tanıdım demiştimya işte O, geri döndü...

Bütün yaşanmışlıkları, tüm pişmanlıkları, tüm acıları ve vakitsizce geçen onca yılı da sırtlayarak geri geldi...

Geldi ama neden? Ne değişmişti... Ne olmuştu...

O kadar yıldan sonra her şey kabullenilmiş, herkes birbirine yabancılaşmış, yedi kat el olunmuş, köprünün altından çok sular akmış ama hiçbir şey olmamış gibi tek gidip, üç kişiyle geri dönmek hangi akla hizmetti?

Tükürdüğünü yalamak bu kadar kolay olmamalıydı. Çarpıp çıktığın kapı o kadar kolay açılamazdı. Bencilce yaşadığın bu hayatın bedelini kimseye ödetemezdin. Yıkılan hayatlar, değişen düzen asla tekrar eskisi gibi olmayacaktı, olamazdı...

Yıllar sonra aniden gelen bir telefonla herkesin hayatı bu denli değişemezdi... Hiçbir şey bu kadar kolay değildi.

Ama oldu...

Sözler yutuldu, geçmiş unutuldu, herkesin hayatına bomba gibi düşen acı gerçekler vardı, vicdanlar sızladı, kalpler de taş olmuştu.

O telefon çaldı ve İmdat çığlıkları atılıyordu... Kim olsa koşardı ve çekip alırdı.

Kayıtsız kalmak imkansızdı...

 

Tercihler insanların kaderlerini değiştirir mi? Evet değiştirir. Öylede oldu. Omuzlanan onca yük, kaybedilen onca zaman bir hiç uğruna heba edilmiş, çöpe atılmıştı.

Geriye kalan hayal kırıklıkları, pişmanlıklar, mahvedilmiş ve kaybolmuş yaşamlar...

''Hayat bu'' diyip geçtiğimiz o hayat yine en iyi yerden acımasızca tokatını attı. 'Büyük konuşmamak gerek' düşüncesi yine haklı çıkmıştı.

Hayat yine oyunlarını oynuyordu ve hiç durmaya da niyeti yoktu. Bundan sonra ne olacaktı, bizleri ne bekliyor, kimse bilmiyordu... Aslında yol belliydi. Seçimler yapmak, hayata yön vermek ve o şekilde yaşamak insanın elinde...

Şimdi ne olacaktı?

Ders alınmış, hayata sımsıkı sarılmış, mücadele eden, hayatın tokatını yiyerek girmiş olduğu bu yolda, sonuna kadar mücadele eden savaşan bir kadın mı? Yoksa savaşı kaybedeceğini bile bile yine taktığı o maskeyle yüze gülüp günlük yaşayarak, hayatın götürdüğü yere gitmeye hazır, amaçsız, bencilce, düşünmeden ordan oraya savrulup kaderini değiştirmeyi göze alamayan korkak bir kadın mı?

Sonuçları ağır olabilecek bir yaşam çıkmazı... Tercih onun...

EVET, O kadın geri geldi...

Hem de tüm bilinmezlikleriyle...