Geçtiğimiz gün kalabalık bir ekip ile İstanbul'a gitmek üzere keyifli bir yolculuğa çıktık.

  Mercure otelde düzenlenen, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından hazırlanan proje kapsamında''Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı'' konusunda eğitime katıldık.

Bizler de Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Özgür Tiran'ın teklifi üzerine, Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde Şef Ali Çelik önderliğinde, gazeteciler ve bazı kurumlar orada bulunduk.

  Katılımcılar olarak, Kırklareli Belediye Başkanlığı personelleri, Kerem Topluoğlu ve Erzen Erdin, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Sedat Özyazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Vedat Balta, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden Hacer Yerlikaya ve Fatma Gül Karakaş ve Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Görevlisi Ali Karakoç yer aldı.

    Yola, aracımızın biraz geç gelmesinden dolayı geç çıkabildik. İstanbul'un trafiği de eklenince Eğitime on dakika kadar geçiktik. Araçta biraz üşümenin hatta donmanın haricinde başka bir sıkıntı yaşamadan eğitimin verileceği otele ulaştık. Ayak üstü lobide bir şeyler atıştırabildikten sonra eğitimin verileceği toplantı salonunda yerimizi aldık.

Güzel mesajlar ve konuşmalarla başlayan eğitim, örnek haber sunumlarıyla devam etti.

   Basın organlarının özellikle yerel medyanın, toplumla yakın teması sayesinde önem taşıdığı, medya temsilcilerine, çalışmalarında nelere dikkat etmeleri gerektiği, özendirici ve merak uyandırıcı olmadan nasıl haberler hazırlanacağı konusunda uyarıcı bilgiler paylaşıldı. Daha sonra verilen öğle arasındaki yemekte diğer tüm illerdeki katılımcılar ile biraya gelerek tanışma ve sohbet etme fırsatı bulduk.

   İkinci oturumda toplantı salonunda her il kendi masasında toplandı ve Prof.Dr. Ali Murat Vural eşliğinde örnek haber çalışmaları yaptık. Hazırlanan haberler tek tek okundu. Kırklareli olarak '' Engebeli Yolu Aile Desteği ile Aştı '' adı altında hazırladığımız haber VURAL tarafından takdir gördü. Salondaki katılımcılar da beğenilerini alkışlayarak  gösterdiler. Biz de ekip olarak elbette kendimizi kutladık.    

   Çalışmalar esnasında Kırklareli ekibinin farkı tabiki ortadaydı.

   Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde Şef Ali Çelik haber hazırlama esnasında herzamanki ayrıntıcı zekasını konuşturdu. Verdiği parlak bilgiler ve ekip olarak özellikle çok değişik haber başlıklarının ortaya çıkması üzerine eğlenceli dakikalar yaşandı.

   Program sonrasında sertifikalarımızı Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu'ndan aldık ve bu özel günü fotoğraf çekimleri ile noktaladık.

   Kırklareli ekibi olarak, daha sonra tekrar yollara düşerek, uzun bir yolculuk yaşadık. Yaşanan tatlı yorgunluğun ardından hepimizin hafızalarında güzel kareler kaldı.

    Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen seminer oldukça yararlı geçti.

   Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.