Olgunlaşma Enstitüsünde tarafından düzenlenen geleneksel kermeste, seramik ürünlerden giyime, el sanatlarından yiyecek hizmetlerine kadar yaklaşık 500 ürün sergilendi.

Halkın sergiye büyük bir ilgi gösterdiğini söyleyen Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, “Olgunlaşma Enstitüleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarıdır ve Türkiye’de toplam 24 Olgunlaşma Enstitüsü bulunmaktadır. Kurumumuz Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, genelde Balkan, özelde Trakya yöresinin kültür taşıyıcısı olan değerlerimizi, geleneksel sanatlarımızı belirlemekte; arşivlemekte, korumakta ve aslından uzaklaşmadan modernleştirip gelecek kuşaklara aktarmak misyonuna sahip olan bir kurumdur. Her yıl belirli tarihlerde sergiler düzenleyen Enstitümüz, bu yıl da Yeni Yıl Kermesi düzenleyerek öğretmenlerimizin yetenekli ellerinden çıkmış olan ürünlerimizi tanıtmış ve Olgunlaşma Enstitülerinin daha fazla bireye ulaşmasını sağlamıştır. Seramik, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Giyim Üretim Teknolojisi, El Sanatları ve Nakış alanlarında ürünlerimizi sergilediğimiz kermesimize halkımızın göstermiş olduğu yoğun ilgi, bizleri çok mutlu etti. Enstitü ailesi olarak bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz. Ziyaret etmek isteyenler için kapılarımız her zaman açıktır. Bir başka faaliyette görüşmek üzere.” dedi

2016 yılından itibaren aktif olarak çalışmakta olan Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsünün vizyonu Geleneksel Balkan Kültürünü aslına uygun olarak yeni nesillere aktarmak, genelde Balkanların, özelde Trakya yöresinin kültürünü Türkiye ve Dünyaya tanıtmaktır.

Misyonu ise kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını aslına uygun olarak gün yüzüne çıkarabilmek, asıllarını bozmadan gelişen teknolojiden de yararlanarak özgün yeni üretimler yapabilmek, gelenekselliğin ışığında tasarımlar yaparak geleneksel el sanatları ürünlerine dönüştürebilmek, tanıtımını yapabilmek ve arşivleyebilmek, bölgesinde örnek ve önder olma özelliği taşıyan bir kurum olarak kaliteli ve sanat değeri yüksek ürünler sunmaktır.