Süper Amatör Lig’e çıkmak için elinden geleni yapmaya hazır olan Küçükyaylaspor, taraftarının yüzünü bir kez daha güldürmek istiyor. Antrenmanlarına başlayan sporcular, play-off maçından da galibiyetle dönmek için ekstra çalışma yapıyor.

Hem sezon hem de sezon sonrasındaki çalışmalarıyla dikkat çeken Küçükyaylaspor, antrenmanda savunma hattına ağırlık verdi. Antrenman ısınma hareketleri ile başladı. Sporcular, hafta içerisinde kondisyon ve güç antrenmanı da yaptı. Güç antrenmanının futbolcuya sağladığı çeviklik ve dayanıklılık Küçükyaylaspor, oyuncuları için rakibine karşı gösterebileceği direnci arttırmanın bir formülü olarak görülüyor. Koşu çalışmasından sonra ikili ve üçlü gruplar halinde pas çalışması yapan oyuncular, daha sonra hız ve pas çalışmasını birleştirdi. Engellerin üzerinden atlayarak topa ayak koyma çalışmasında pek çok sporcu sınırlarını zorladı.

Savunma hattındaki oyuncularına özel antrenman programı sunan Küçükyaylaspor sporcularını hem topa müdahale hem de topsuz alanda savunma konusunda çalıştırdı. Her mevkiinin kendine has gereksinimleri olduğunun altını çizen çalıştırıcılar, oyuncuları çok yönlü oyun konusunda bilgilendirdi.

Orta saha ve forvet hattının beraber çalıştığı idmanda top kapma, top sürme ve pas verme çalışmaları yapıldı. Duvar pası ve ara pas çalışması yapan sporcular, kendilerini bu alanda geliştirdi. Top sürme çalışmasıyla pas çalışmalarını birleştiren antrenör, oyuncuların maçlara hazırlıklı olması gerektiğini dile getirdi. Şut çalışması ve orta açma çalışmalarının yanı sıra duran top yerleşimi ve duran toplardan gol bulma çalışması da yapan kulüp oyuncuları, antrenman sonunda yarı saha içerisinde top kapma çalışması yaptı.

Yoğun Çalışma Temposu

Maç öncesi antrenmanlarında bölgesel çalışmalar yapan Küçükyaylaspor oyuncuları son aşamada hem defans hem de hücum hattında yapması gerekenleri çalıştı. Düz koşu ile başlayan antrenmanda oyuncular kısa pas çalışmasıyla devam etti. Her mevkiinin kendine has gereksinimleri olduğunun altını çizen çalıştırıcılar, oyuncuları çok yönlü oyun konusunda bilgilendirdi.

Sporcular, güç antrenmanında kendilerine özel olarak hazırlanan program ile çalıştı. Isınma hareketleri ile başlayan kuvvet antrenmanı, özel ısınma programı ile devam etti. Büyük kas gruplarının çalıştırılmasından, küçük kas gruplarına doğru sıralanan programda sporcular için dinlenme molaları ve soğuma çalışmaları yer aldı.

Koşu, sıçrama, topa vuruşlar, ikili mücadeleler ve taç atışlarında ki başarı oranlarının yükselmesi için çalışma yapan oyuncular, kondisyonlarını da geliştiriyor. Sporcularının tüm alanlarda gelişimine dikkat eden kulüp yönetimi de bireysel olarak hazırlanan programlarla çalıştı.

Hücum hattı da çalışmalarına ayrı olarak devam etti. Özellikle duran toplardan faydalanmak isteyen Küçükyaylaspor, frikik ve köşe vuruşu çalışmalarında yol kat etti. Köşe vuruşu çalışmasında yerden ve havadan orta antrenmanı yapıldı. Frikik vuruşlarında da etkili olmayı hedefleyen oyuncular, engellerin üzerinden falsolu vuruşlarla topu ağlara yollamaya çalıştı.

Hürriyetspor karşısında galibiyet hedefleyen Küçükyaylaspor oyuncular kondisyon çalışmalarını da ihmal etmedi.


Futbolda kuvvet belki de izleyenlerin tahmin edemeyeceği kadar önemli bir yer kaplıyor. Futbolcularda hareket gereksinimi yönünden: Süratli koşu, sıçrama, topa vuruşlar, ikili mücadeleler ve taç atışlarında ki başarı oranlarının yükselmesi kuvvet antrenmanlarının sayesinde gerçekleşiyor.