Pek çok hammadde ürüne zam gelmesiyle birlikte petrol fiyatları da arttı. Mazotun ve petrolün zamlanması ulaşım ücretlerine de yansıtıldı. Kırklareli’de otobüs ve taksi fiyatları artınca Kırklarelili vatandaşlar isyan etti.

Kırklareli’nin genişlemesi, hastanenin şehir merkezinden daha uzak bir konumda yer alması ve kampüsün de merkez sınırları dışarısında yer alması sebebiyle pek çok Kırklarelili vatandaş ve öğrenciler şehir içi ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kalıyordu. Daha önce gelen zamlarla otobüs ücretleri öğrenciler için dört, vatandaşlar için beş liraya yükseltilmişti. Taksiler ise on beş liradan kontak açıyordu.

Son gelen zamlarla beraber taksimetrenin açılış fiyatı yirmi lira oldu. Kırklareli’de a noktasından b noktasına taksiyle gitmek isteyen vatandaşlar minimum otuz beş lira ödeme yapıyor. Otobüs fiyatları da gelen zamlardan etkilendi. Ulaşım kartlarıyla yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar için fiyatlar şu şekilde düzenlendi:

Şehir içi tam ücret 6,50 TL; İndirimli şehir içi ücret 4,50 TL; Kampüs 6,50 TL; İndirimli kampüs 5 TL; KYK Yurtlar- Kampüs Tam 4,50 TL; KYK Yurtlar Kampüs İndirimli 3 TL

Ayrıca ulaşım kartı kullanmayıp temassız kredi kartı ile yolculuk yapan vatandaşlar için tüm hatların fiyatı 7,50 TL olarak güncellendi.

“Küçük şehir, yüksek fiyat”

Kırklareli’ye diplomasını almak için geldiğini ifade eden Kırklareli Üniversitesi mezunu Yusuf Odacı, fiyatlar karşısındaki şaşkınlığını gizleyemediğini dile getirdi. Odacı, fiyatlar ile ilgili olarak “Bizim ilk senemizde otobüs fiyatları iki liraydı. Daha sonra ona da yanlış hatırlamıyorsam yetmiş beş kuruş kadar bir zam getirmişlerdi. Son senemizde de üç lira veriyorduk. Şimdi fiyatların bu kadar artmış olmasına çok şaşırdım. Evet her şey zamlandı ama Kırklareli kadar küçük bir yerde herhangi bir yere gitmek için 7,50 TL ödemek de biraz fazla. Şehir küçük ama fiyatlar çok yüksek. Eskiden okula geç kaldığımızda taksiye otuz lira ödeyip kampüse gidebiliyorduk. Bugün hastaneden merkeze otuz beş liraya geldim. Kampüse taksiyle gitmeye kalksalar öğrencilerin tüm burslarını yatırmaları gerekecek. Gerçekten çok üzücü” dedi.