Her yıl dünya genelinde gerçekleştirilen "Ride of Silence" veya Türkçe adıyla "Sessiz Sürüş", trafikte kaybettiğimiz bisikletçileri anmak ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen uluslararası bir etkinliktir. Kırklareli de bu anlamlı etkinliğe destek vererek, bisiklet kullanıcılarının hayatlarını kaybettiği veya yaralandığı trafik kazalarını hatırlamak için pedal çevirdi.

"Sessiz Sürüş" etkinliği, ilk kez 2003 yılında Teksas eyaletinin Dallas şehrinde Chris Phelan tarafından düzenlendi. Larry Schwartz isimli bir bisiklet kullanıcısının, sürüşü sırasında bir okul otobüsünün aynasının kafasına çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bu etkinlik başlatıldı. Anlamlı bulunan bu girişim, her yıl Mayıs ayının üçüncü Çarşamba günü dünya genelinde birçok şehirde gerçekleştirilen uluslararası bir etkinliğe dönüştü.

Kırklareli Bisiklet Çalışma Grubu, bu anlamlı etkinliğe destek vererek bisiklet kullanıcılarının trafikte daha güvenli bir şekilde hareket edebilmeleri için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Haber: H. Murat Taner

Ortak Etkinlik İçin Çalışmalar Yapılacak Ortak Etkinlik İçin Çalışmalar Yapılacak

81B2Ab6C Afdf 46E6 A405 0403B0154F5CD0D705Cf 6138 4Bbf B6E4 008875Fbef8E

Muhabir: Hacı Murat Taner