Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Aşı Haftası'nı farkındalık ve bilinçlendirme etkinlikleriyle kutlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Babaeski Vergi Dairesi'ne ziyaret gerçekleştirilerek, çalışanlara ve mükelleflere genişletilmiş bağışıklama programı ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, Türkiye'de eradike edilen bulaşıcı hastalıklar, aşı tereddüdü ve aşı reddi gibi konularda Sağlık Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bilgi notu rehberliğinde detaylı bilgiler paylaşıldı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, aşıların öneminin vurgulanması ve toplumda aşı bilincinin artırılması için böyle etkinliklerin önemli olduğunu belirttiler. Aşıların koruyucu etkisinin yanı sıra toplum sağlığının korunmasında da büyük öneme sahip olduğunu vurguladılar.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Her yıl kutlanan 24-30 Nisan tarih aralığındaki Aşı haftası nedeni ile Babaeski Vergi Dairesi müdürlüğüne gidilerek hem çalışan hem de mükelleflere genişletilmiş bağışıklama programı, Türkiye de eradike edilen bulaşıcı hastalıklar, aşı tereddüdü, aşı reddi konularında bakanlığımızın yayınlamış olduğu bilgi notu rehberliğinde sunum gerçekleştirilmiştir .’’ ifadeleri yer aldı.

Toplum Sağlığı Merkezi’nde Eğitim Düzenlendi Toplum Sağlığı Merkezi’nde Eğitim Düzenlendi

Haber: Arzu Dursun Atay